Кожен третій планує купити авто: за що готові заплатити українці

2021-07-28 12:14

Источник: novynykrainy.com

Кожен третій планує купити авто: за що готові заплатити українці

Кожен третій українець без автомобіля планує його купити, а переважна більшість тих, хто має або планує купувати авто, віддає перевагу седанам на бензині і з газовим обладнанням.

Відзначається, що 67% опитаних мають автомобіль або ж керують не своїм авто. Ще 5% є власниками мотоциклів, а ось Велосипеди, самокати, моноколесам в якості транспорту віддають перевагу лише 6% громадян.

Переважна більшість власників авто – 69% – користуються ним щодня, ще 22% – беруть машину кілька разів на тиждень. Тих, хто їздить тільки на вихідних або кілька разів на місяць – лише 7%.

61% володіють авто більше 10 років, а кожен п’ятий – менше 5 років.

Не мають авто – 22% опитаних. Але і серед них кожен третій планує його придбати найближчим часом, а кожен сьомий або бере авто в оренду, або ж його возять пасажиром.

Крім цього, згідно з опитуванням «OLX Авто», тільки 12% громадян купують нові машини з автосалону, а переважна більшість – 88% – вибирають старі авто. З них: український ринок – 57%; авто з Європи – 20%; авто з США – 9%; авто з Азії – 2%.

Затребувані серед водіїв машини виробництва Німеччини – 46% автовласників воліє їх, на другому місці авто з Японії – 21%, а замикає трійку Франція – 8%.

Популярні 10 марок серед опитаних виглядають так: Volkswagen – 21%; Mercedes-Benz – 10%; BMW – 8%; «ВАЗ» – 8%; Renault – 7%; Skoda – 6%; Ford – 6%; Audi – 5%; Opel – 5%; Daewoo – 3%.

Вибираючи автомобіль, українці віддають перевагу седанам – 29% опитаних хочуть саме цей формат кузова. На другому місці універсали – 23%, а компактні хетчбеки і масивні позашляховики набрали однаковий відсоток популярності – по 11%. Замикають п’ятірку багатомісні мінівени – 10%.

Незважаючи на плани уряду заборонити ввезення і продаж автомобілів на ДВС, серед опитаних, які вже мають або планують купувати авто, все ще домінують машини на бензині – 36%, дизель воліють 25% опитаних і трохи більше з одночасною подачею газу і бензину – 27% . Електрокари та гібриди цікавлять тільки 2,3% опитаних.

Абсолютним критерієм для вибору авто серед українців є надійність – це найважливіший пункт для 88% покупців, 55% уважно придивляються до витрати палива, на швидкість і потужність звертають увагу 28% водіїв, а ось пробіг хвилює тільки 22% опитаних.

У той же час бюджет, який середньостатистичний українець готовий викласти за старе авто, в більшості випадків становить від 5 тис. Доларів.

Просмотров: 0

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!