У Мінінфраструктури пообіцяли безкоштовні дороги

2021-07-29 15:03

Источник: novynykrainy.com

У Мінінфраструктури пообіцяли безкоштовні дороги

Дороги, що будуються в рамках програми «Велике будівництво»‎ ніколи не будуть платними. Про це заявив міністр інфраструктури України.

За його словами, в Україні в дорожньому будівництві зараз готуються проекти державно-приватного партнерства, згідно з якими держава буде платити частину коштів інвесторам.

«Внески інвестора будуть компенсуватися за державний кошт. Тобто, фактично, йдеться про своєрідне форматі оплати частинами, який в світі більше відомий як «availability payments» або «плата за доступність», — підкреслив міністр.

Він додав, що крім виплат за виконану роботу, інвестор також буде отримувати на наступні 20-25 років контракт на утримання оновленого ділянки дороги.

Нагадаємо, що у Міністерстві економіки розповіли про наміри спільного будівництва доріг із Китаєм. Підписано міжурядову угоду, яка передбачає поглиблення співробітництва у сфері будівництва доріг.

Також ми писали, що Укравтодор хоче будувати дороги в лісах.

Просмотров: 0

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!