Озвучено досі невідомі переваги сонячної енергії

2021-07-21 16:49

Источник: novynykrainy.com

Озвучено досі невідомі переваги сонячної енергії

Австралійська компанія Commodore Independent Energy System, яка щотижня продає по 10-15 насосів, з’ясувала, наскільки сонячні батареї вигідніше в порівнянні з іншими джерелами електроенергії для установок по перекачуванню води.

Провівши дослідження серед фермерських господарств, фірма встановила, що економія при використанні фотопанелей може досягати 33550 доларів США в рік. Насос середнього розміру, що працює завдяки енергії сонця, дозволяє щорічно витрачати менше на 1334 долари, ніж дизельна мотопомпа, і на 1044 долари – чим електронасос, який одержує енергію з мережі. Причому при розрахунках не враховуються витрати на доставку дизпалива і технічне обслуговування ДВЗ, які можуть бути значними.

Проте, за словами менеджера з маркетингу Commodore Independent Energy System Метта Міллера, можливості сонячних насосів зазвичай недооцінюють. Більшість клієнтів вважають, що установки з живленням від сонячних панелей не здатні забезпечити достатню продуктивність.

Міллер не згоден з цим і зазначає, що сонячні батареї добре справляються зі своїм завданням навіть в тіні і в похмурі дні. Фотомодулі можна розміщувати далеко від насосів в найбільш зручному місці. Наприклад, в одному з останніх проєктів, реалізованих компанією, сонячну електростанцію розташували на відстані 300 м від насосної установки.

При необхідності сонячні помпи доповнюються акумуляторами, що дозволяє перекачувати воду в будь-який час. Метт Міллер каже, що зараз батареями оснащуються тільки близько 10% від загальної кількості реалізованих насосів. В останні пів року також з’явилися моделі, що підтримують віддалені моніторинг і управління.

Commodore Independent Energy System постачає обладнання не тільки фермерам. Так, в Папуа – Новій Гвінеї вона створила об’єднані з сонячними електростанціями насосні установки для подачі води в села, розташовані на посушливих територіях. Такі рішення відмінно підходять для подібних віддалених і малорозвинених місцевостей, тому що не потребують палива.

Просмотров: 0

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!