Перший сніг у Києві: в поліції розповіли, скільки ДТП сталося у місті через зміну погоди

2021-11-24 09:33

Источник: novynykrainy.com

Перший сніг у Києві: в поліції розповіли, скільки ДТП сталося у місті через зміну погоди

Часто причинами аварій є те, що не всі водії змінили літні шини на зимові. 

У Києві у вівторок, 23 листопада, випав перший сніг. Через це у місті після 17:00 сталось понад 25 ДТП

Про це у Facebook повідомив начальник Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький. 

За даними правоохоронця, в столиці після 17:00 сталось понад 25 ДТП. Патрульна поліція оперативно складає адмінматеріали та відновлює рух транспорту. 

Олексій Білошицький додав, що часто причинами аварій є те, що не всі водії змінили літні шини на зимові. 

"Літні шини втрачають значну частину своїх якостей, коли температура повітря опускається нижче +7°C, адже володіють невідповідними для холодної пори властивостями: починають втрачати гнучкість та дубіти, падає інтенсивність зчеплення із дорожнім покриттям, що може призвести до некерованості автомобіля й збільшує ризик потрапляння в ДТП. Зимові шини зберігають свою еластичність, а значить, гарантують краще зчеплення та скорочують гальмівний шлях на холодних, мокрих, засніжених та обмерзлих дорожніх покриттях", - повідомив начальник Департаменту патрульної поліції України. 

Нагадаємо, у Києві у вівторок, 23 листопада, випав перший сніг. Поки у Мережі публікували яскраві фото та відео, водії застрягли у кілометрових заторах. 

Просмотров: 0

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!