Резніков: Україна не є кінцевою метою Путіна – він націлений на Європу

2021-12-14 09:31

Источник: novynykrainy.com

Резніков: Україна не є кінцевою метою Путіна – він націлений на Європу
Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що Україна не є кінцевою метою у війні, яку може розв’язати Путін, і якщо він розпочне її, то війна вестиметься й у Європі.

Про це він заявив у інтерв’ю виданню Politico.

Резніков зазначив, що після розмови між президентом США Джо Байденом і російським лідером Володимиром Путіним 7 грудня Росія перекинула ще більше військ до українського кордону.

Глава Міноборони переконаний, що Україна, однак, не є кінцевою метою Путіна. Україна - це «географічний центр Європи», тому якщо розпочнеться війна, то вона «буде в Європі, а не тільки в Україні». Резніков вважає, що Путін зацікавлений не стільки в самій Україні, скільки в тому, щоб показати Європі, на що здатна Росія. «Ми - лише частина цього, це клітинка на шахівниці» великих російських амбіцій, додав він.

За словами Резнікова, нині на лінії від Криму до північно-західного кордону країни з Білоруссю зосереджено близько 100 тисяч російських військових. Це сили, які можуть атакувати відразу на декількох фронтах за допомогою артилерії, танків та авіації.

Будь-яке вторгнення стало б катастрофою як для України, так і Росії, оскільки призвело б до численних жертв та появи близько 5 млн біженців, зауважив міністр. «Це буде українська кров, це буде російська кров, і багато солдатів з Росії повернуться додому в трунах... Це буде катастрофа», - сказав він.

Український уряд особливо занепокоєний ситуацією на 15 атомних енергоблоках, які забезпечують близько половини енергії в країні. Будь-яка війна на території країни ставить ці об'єкти під загрозу, зазначив міністр, підкресливши, що ці станції подібні до ядерної бомби. Він нагадав аварії в Чорнобилі, та японській Фукусімі.

«Чи це реально для європейців?» - додав Резніков.

Зосередження російських військ уздовж сотень кілометрів кордону, за його словами, це спосіб розсіяти увагу Києва й виснажити українські Збройні Сили, які тепер змушені планувати відразу кілька непередбачених ситуацій.

Просмотров: 0

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!