Стало відомо, скільки українців підтримують обмеження щодо використання трансжирів

2021-10-23 16:37

Источник: novynykrainy.com

Стало відомо, скільки українців підтримують обмеження щодо використання трансжирів

В Україні 82% опитаних підтримують законодавче регулювання щодо обмеження вмісту трансжирів у харчових продуктах промислового виробництва.

Про це сказала виконавчий директор “Центру громадянського представництва “Життя” Лілія Олефір на пресконференції, презентуючи результати всеукраїнського опитування про обізнаність населення щодо небезпеки вживання трансжирів.

“Ми запитували, чи українці підтримують ухвалення законодавчих ініціатив і власне те, щоб держава впровадила норми, які б зменшили вміст трансжирів у харчових продуктах, і 82% українців відповіли, що вони підтримують обмеження вмісту трансжирів на державному рівні. І щоб це стосувалося всього населення без винятку”, – сказала Олефір.

Вона зазначила, що всього лише 38% респондентів знають, в яких звичних для нас продуктах харчування містяться трансжири. За її словами, на сьогодні у 42 країнах світу вже діють обмеження вмісту трансжирів у харчових продуктах, Україна досі не входить до цього переліку.

Головний фахівець відділу поведінкових факторів ризику Центру громадського здоров’я МОЗ Олег Дудін підкреслив, що ЦГЗ підтримує законодавчі обмеження щодо виробництва та використання трансжирів, які є небезпечними та призводять до погіршення здоров’я, інвалідизації і передчасної смертності населення України.

Всеукраїнське опитування “Думки і погляди населення України щодо трансжирів” проводилося Київським міжнародним інститутом соціології у вересні 2021 року в рамках регулярного омнібусу на замовлення та за фінансової підтримки Бюро ВООЗ в Україні та ГО «Життя» (в рамках ініціативи Resolve to Save Lives Всесвітньої організації охорони здоров’я Vital Strategies).

У рамках дослідження методом телефонного опитування за допомогою комп’ютера (САТІ) було проведено 2006 інтерв’ю. Дані репрезентативні для населення України у віці 18 років та старші (без Криму і окупованої частини Донбасу). Похибка вибірки з ймовірністю 0,95 не перевищує 2,5%.

Просмотров: 0

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!